Min nye favorit-podcast-serie

Der er mange inspirerende historier i min nye yndlings-podcast-serie til løbeturen – Developer on Fire.

Det er så inspirerende at høre om dygtige programmører, der ikke nødvendigvis er opvokset med en computer men først er begyndt at interessere sig for programmering senere i livet. Måske endda først efter, at de har uddannet sig til at lave noget helt andet. Den slags historier er der mange af i min nye yndlings-podcast-serie Developer on Fire.

Developer on Fire startede tilbage i 2015 og for nylig rundede 300 episoder.

Hver episode er en 50 minutters samtale mellem værten Dave Rael og en programmør, der har indvilliget i at fortælle sin personlige historie om succeser og fiaskoer, drivkraft, værdiskabelse, hobbyer og yndlingsbøger.

Det bliver bedre i morgen

Der er tid til at gå i dybden, og Dave Rael er en eminent interviewer, der ikke er bange for at bringe sig selv på bane.

Han fortæller blandt andet om, hvor svært det har været for ham at gå fra at være indadvendt programmør med forstand på maskiner til at være en udadvendt podcaster med forstand på mennesker.

Dave Rael gentager igen og igen: Det handler bare om at komme i gang med at få sie idéer ud i livet. Måske ser det ikke så kønt ud til at begynde med, men man lærer undervejs – og det bliver bedre for hver gang.

Populært kan det siges: Det bliver bedre i morgen. Og det er da gode ord at tage med sig, når man er nybegynder og virkelig forsøger at holde modet oppe.

At levere værdi

Programmørerne, som Dave Rael har udvalgt til sin podcastserie er både kendte og ukendte, og de kommer fra hele verden (især USA), fra forskellige roller, og de arbejder med forskellige teknologier og med forskellige programmeringssprog.

Fælles for dem er, at de brænder for at programmere og for at levere én eller anden form for værdi til verden.

Forfatter, humaniorastuderende og nu programmør

Én af de episoder, der har gjort særligt indtryk på mig, er interviewet med Tiffany White (episode 296) .

Hun fortæller i interviewet, at hun blev mobbet i skolen, da hun var barn. Hendes reaktion var at begynde at skrive historier, hvor hun i sin egen fantasiverden fik bearbejdet alt det, hun var ked af. Og det hjalp. Derudover var hun både dygtig og produktiv og fik publiceret flere af sine historier

Tiffany White fortsatte med at skrive mange historier, mens hun voksede op og begyndte at studere engelsk litteratur på universitetet. Hun nåede at læse forskellige fag på humaniora i i alt 7 år, før hun besluttede sig for, at hun blev nødt til at gå i en helt ny retning. Hun trængte simpelthen til, at der skulle ske en radikal forandring.

Så hun droppede ud af humaniora og begyndte at studere it. Det gjorde hun i to år, hvorefter hun satte sig derhjemme og lærte sig selv resten af det, der skal til for at blive det, der kaldes en ”full stack”-programmør.

En full-stack-programmør betyder, at man kan bruge flere forskellige programmeringssprog, for eksempel både JavaScript, C# og Java, og det er selvfølgelig meget attraktivt på jobmarkedet at være full-stack.

Nu arbejder Tiffany White som programmør, og i fritiden fortsætter hun med at lære sig selv nye programmeringssprog. Ifølge hende selv lærer hun langt mere effektivt ved at sidde derhjemme og studere selv, end hun gjorde på universitetet.

Da jeg lyttede til historien om hende blev jeg i dén grad mindet om, at det aldrig er for sent at komme i gang. Det handler bare om at gøre det – og at det slet ikke er tosset at gøre det på egen hånd.

Smittende begejstring

Alle episoder af Developer on Fire, som jeg hidtil har lyttet til, er forskellige – fordi hver episode går så tæt på hver enkelt programmør. Der er dog en fast struktur, der går igen i alle episoder:

Først bliver interviewpersonerne præsenteret af Dave Rael, og derefter bliver de bedt om at præsentere sig selv og fortælle om, hvad der får dem helt op at ringe; altså, hvad de er begejstrede for.

Det er smittende og inspirerende at høre, hvordan programmører brænder for at gøre verden bedre, eller bare et lille hjørne af verden, at hjælpe kolleger eller at blive så dygtig inden for sit felt som overhovedet muligt.

Vi lander alle sammen på maven på et tidspunkt

Standard-spørgsmålene, der går igen, er, hvordan interviewpersonerne kom til at beskæftige sig med teknologi, hvad de har lært undervejs, deres største succes og største fiasko, hvor de landede pladask på maven og havde svært ved at komme op igen.

Som det allersidste spørgsmål i hvert program, bliver interviewpersonen bedt om at anbefale tre bøger. Og det kan være alt fra børnebøger til ledelseslitteratur og programmeringsbøger. Dave Rael selv anbefalede Harry Potter (af J.K. Rowling) og Interview with the Vampire (af Anne Rice), da han blev spurgt af en gæst.

I Artiklen her fortæller Dave Rael om sine tanker bag sit fantastiske podcast-projekt

 

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels https://www.pexels.com/photo/exercise-female-fitness-foot-601177/